Saturday, May 29, 2010

0

Ngaruk blako...

Ahhhhhhhhh...dok dopan tv dgn laptop atas ribo (panas bedengung laptop ni).Lomak poho lobur dah neh.Den tongah tgk cito JGN PANDANG BELAKANG.Sorang2...togak2 bulu tongkuk...mato dok usha keliling kot cik pon men cak2 kek tingkap...huhuhu...mak...=(.

Hurm tk kisah la..asal cik pon tk ajak sparing sudey..Now stil lgi 'game mood'.Berkampung di UM da msuk hari ke3..tp skrang aku kt uma..sbb game ke 4 hari isnin lwn dgn UTEM.

Lately aku sedikit out dated la.Byk bnde tk taw ni..huhu...Kalau la kene pnggil interview ni siang2 white flag.Tap yg aku taw..shahir AF8 da jadi juara.Yo la kan..tokak function cam piston keto..tok monang mmg tok potut la.Yg pasti result UPSR smpi la SPM die..bulat samo ngn den...thehehehe.Tp den tk jadi penyanyi..compom mok rembat ngn penyapu...den nk jdi food technologist...thehehehehe...

Aaaaa!! Idea dtg...

Jika aku diberikan 1,000 000 untuk dihabiskan dlm mse 24 jam....ape yg akan aku buat?(mudah mudahan memberi inspirasi kpd org kaya baru.Kot la tibe2 gomen nk amek tanah dopan umah nk wat highway...dpt pampasan..dpt bkan takat seribu dua..beribu2!!)

1) Melangsaikan 'loan-loan' Don Bard & Madam Eila serta anak-anak.

2) Beli double-storey cash kt Sri Hartamas...tk pon TTDI..hehehehe..

3) Saving nk g umrah ngan haji.

4) Suzuki swift 1.6 siap cat 'spooky orange'..haha!!

5) Beli tanah.

6) Last but not least..SHOPPPPPPPINNNNNQQUUUEEEE di setiap level mid valley,klcc,pavillion...sampai muntah..=))

7) Derma la sket kt uma kebajikan...kasi berkat rete yg membuak2 tu...hee..

Walau hanya satu angan2..tp ia bukanlah mustahil......jika.....aku pasang sugar daddy yg ade jaguar 10 bijik....hahahahahahahahaha!!


p/s: Sejak kene sunburn yg melampau..brain melting menyebabkan byk fius yg terbakar tk dpt diselamatkan lgi.

Saturday, May 22, 2010

0

28 May 2010...

Bru abis game kt cyberjaya...
href="http://2.bp.blogspot.com/__VOv_UVY1Wg/S_iufcnywXI/AAAAAAAAAV4/E2mrpPSVHf8/s1600/22052010.jpg">

Aina: Smekom...

Prof Zaiton:Wsalam...la...dr mane ni? (muke ketat)

Aina: (mentang2 aku dah garing..rexona pn da bau ammonia..).Bru abis trening prof..dtg ni nk amek borang thesis.

Prof Zaiton:Owh..mntak kt en Azreen.

Aina:Prof..any new research?

Lalu dr zation tunjukkan keratan akhbar utusan pasal sweet potato product..Huhu..punye lme aku tk masuk lab MPG smpi dah release dah new product.Dulu still lgi under research..now dah jdi product dah.Lme aku tk borak dgn dr.Pe lgi..sila panggung la aku depan dr.Borak punye borak..cm bese la yg tk paham pon buat2 paham..haha!! dan mmg aku dah redi dgn solan2 dr yg secara lansung dr nk test level bengap ni..=)).Nasib agak menyebelahi aku..dr bkak topic ckp pasal antocyanin..haha!! Wah dah mcm dr aina borak dgn tyco die la der...ngeh3..=)).

Well..she's my favourite lecturer la.Dem genius with high level students tolerance..hak3!.

OKlah..latest update.Training is still in progress...

6.30 am: Adoiiiiii..adoiiii 100x!! Azabnye...ya Allah..Rse nk merangkak pegi blek ayor..solat Subuh duduk kot..huk3...ini sume gara-gara...

8.00 am:

Coach yati: Yang len mane ni?Sy pulak tggu awk...da pukul 8 ni.(yg pasti..aku da sampi dlu..hee..).

OK..warm up..kita nk lari ni.Air bawak x?

Bdak2:Bwk cikgu..(muke masing2 da cebik).

Berbekalkan 3L air setiap seorang joging lah kami sekitar campus.Berhenti di setiap check point yg telah coach tetapkan...menguji ketahanan angin dlm badan.Reading di ambil bg setiap checkpoint untk mengukur tahap kecergasan kami.

Yg pasti 2 acara yg mmg aku tk pernah cergas.Jln itik & pumping.Itik mau guling2 gelak tgk wa jln der...=(.
Yang pumping plak..bkan dugong syle tu..itu wa terror gak la.Ini pumping lelaki tu..within 30 seconds..wa lepas 10 je..dan setiap hari yg mendatang bacaan menurun secara berkala dek 'jamban' yg mmg tk bole nk mengempis lagi.Stil 41 inch.Bile lemak durjana ni nk terbakar..masih tggal tanda tanya...huhu..

Anyway...alhamdulillah..kami masih lgi mampu bertahan dgn finess 'gile' ni.

5.00pm: Time ni..mmg bes...playing time..hihi.Dan mse ni la proses memanggang kulit dan mulut coach buat 'fitness'.Huhu...

8.00pm:Trening mcm biasa...but slow mode la..smpi la 10.30...

12.00 am:Zzzzz.....

Begitulah jadual harian kami sehingga 26 may 2010.UM jdi medan pertempuran kami.This year...kami tk diletakkan dlm group.Dalam division kami..terdapat 11 universiti yg akan bertanding..and we gonna have 10 games.Maka berkampung lah kami di UM selame 10 hari..(mintak2 kolej kediaman 12 jdi tempat parking...JUS HONEY DEW 1.50..mnum smpi kembung).

First game 28 may 2010..pkul 12 tgh hari lawan UDM...diikuti pkul 3 ptg USM..di komplex renang UM..

UDM: Last year kalah dgn kami beza 1 goal..haha!!
USM: Blum pernah main lgi dgn team ni..w just cant wait to beat this team.

To USIM'S league..I promise I will never let you down.Kalau dlu no 4..thun ni...insyaallah top 3.Demi kerana aku di tahun akhir juga kerana lecturer yg bes2..dan kerana dpt byk equipment free (walaupon elaun 150 je).We gonna make it....We will!!!!

Tuesday, May 18, 2010

0

18052010

Topic seterusnya..'Rainy words'.Ahh...sejuk2 ni mnum hot cappucino..heaven2.Okla..rainy words kalau ditranslate cakap lebat. Mmg aku nk explain pasal bende ni la. Cakap lebat ni ade beberape basic cabang.

1)Point finger
Ok...suke menyalahkan org lain.Setiap kesalahan yg seseorang itu lakukan diiringi explaination 100 patah perkataan untk menyatakn bahawa 'aku tk buat'.Org jenis ini seharusnya kita sound terus seperti 'ko ingt ko bagus la'...atau 'sedap tekak ko ckp org'. Atau untk lebih berhemah 'Jgn ckp org..baik kita muhabasah diri kite dlm blek ayor...huhu'.

2)Ckp tk seruba bikin
Ni lagi satu...ckp berdegah2..nasihat bukan main...badget ko bagus..alih2 ko pon sme...ni sme la dgn yg atas.Cari kesalahan org pastu sound.Pastu ko pon buat gak...tk ke shilakes.....

Contoh paling basic.Khusus untk gadis2 yg kononnya 'baik'.

A:Weh asal ko pakai baju lengan pendek ni? Mane arm socks ko?

B:Basuh la...lagipon panas.

A:Ko ni..akhirat esok lagi panas..lgpon ko kan budak usim..tutup la skit.

B:(dalam hati) Ckp byk lak mangkuk ni.KO stokin tk pakai tayang bulu kaki ade hati nk ckp aku.

Kesimpulan:Jgn tegur org tk menutup aurat kalau korang trang terangan juga membuka aurat.Dun show off ur kebodohan...malu lah..

Elakkan dr menegur kesalahan org jika merasakan diri kita pon 'same naik'atau kita berpotensi untk turut terjebak dlm melakukan perbuatan tk baik itu.Lebih baik diam ingtkan diri sendiri drpd diri kita mnjadi bahan kutukan di belakang sekaligus org akan hilang rse hormat pd kita.


3)Mengutok di depan ngumpat di belakang
Ni pon kire ckp lebat gak ni...keje tkde lain ngumpat ngutok.Org lebih sket kutok..org kurang lgi dibahan nya.Makhluk jenis ni bgus doa biar sumbing mulut dia pastu ckp jdi sengau.Hati sakit je tgk org. Ni kire psycho gak ni.Aku ade kwn jenis ni.Dah la gemuk...katek..buruk..hodoh..boroi...kampong..kolot..mulut cm cib**.Bila nk sedar...aku pn tk taw la.Tapi kan biasa aku tgk keliling kan..manusia jenis ni...nk taw nasib die bile die dah berkeluarga.Ahhh...I just cant wait what happen to this asshole's future...=))

4)Tin kosong
Ckp je lebih...habuk tarak.Aih...ni pn set2 tk bole pakai la.Ckp bukan main...alih2 die cong ko.Contoh simple, player la..playboy n playgirl. Kalau playboy lgi bes...ckp berbunga2...bg ko terangkat abis..las2 die dump ko.Dah dpt ayam baru..gerak la.1001 reasons and mimics just to kick u away.Proses itu merupakan satu kitaran yang berterusan...dan sememangnya akan berakhir dgn satu 'kebahagiaan'..

10.23 pm..time to sleep..'cant' wait for the next trenin session...

Monday, May 17, 2010

5

18052010..

Bru abis fitness pagi ni..haket2 badan ni...aih.Since tk de bnde nk buat...so nk nulih sket la...tibe dpt idea plak.Topik pd hari ni ya...Melayu & Kaudu.

Ckp pasal kaudu ni..slalu kite kaitkan dgn hati.Melayu ni..sejak dr zaman Kesultanan Melayu Melaka lgi..sifat dengki busuk hati mmg mnjadi rutin harian..huhu...kalau tk Melaka dgn N9 mesti dah ade sultan.Mmg bende ni genetic la.Buktinya, menurut prof jalil kadir (die ajar den cell bio ngn microb..huhu..dpt B+..hee) sedangkan sifat takutkan kebuluran juga terdpat gen yg mngekodkannya dlm DNA kita, apatah lagi sifat dengki dan busuk hati..btul? Genetik ini dibawa turun menurun dan bergantung kpd setiap individu untk mengawal ekspresi gene ini.

Nak tau sama ada org tu sakit hati, dengki dgn kita, terdpt simptom2 yg mudah dikenal pasti.

1) Asal ko ade bnde lebih kt tgn, member akan ckp 'aku pon ade' (dgn nada sinis ..tone nak tinggi...)

2) Asal ko share satu bnde yg seronok dgn member ko...die akan kutok ko balik....caranya? korang ade common sense kan...bole detect...

3) Org yg dengki biasanya akan berterusan sakit hati dgn ko.Lagi2 bile die duduk serumah atau berdekatan dgn ko.Contoh, berckp bila perlu, respon jika mahu, kutok segala perilaku, moody selalu.
Org mcm ni, apa yg sewajarnya kite lakukan?
Direct ke talian pakar psikitari (eh btul ke eja? =)) atau hantar ke pulau jerjak join kusta league atau berterusan bersabar dan jgn maafkan dia.Sok kt mahsyar bia die sujud kt ko...haha!!

4) Org dengki akan sentiasa carik pasal dgn ko.Jenis ni blum lgi la dok dkat dgn aku.Mngkin tuhan aturkan untuk tidak berdekatan dgn aku....mngkin tidak..oh tidak....

5) Org dengki tk bole tgk ko lebih dr die.Dlm die pasrah, die juga akan menunjukkan perilaku yg bole menaikkan temperature ko spt yg dinyatakan di atas.

Ape la pekdah sakit hati dgn kelebihan org. Mmg kadang2 payah nk bersyukur dgn apa yg kita ada.Jadi berusahalah untk kepuasan diri sendiri.Mmmg manusia tk dpt nk elak drpd rasa cemburu dan dengki.Simpan sajalah dlm hati.Bnda ni kene practis.Jgn dilayan perasaan dengki tu.Kelak mempengaruhi tindakan kita.Kadang2 org yg kita dengkikan itulah yg akan bersusah payah tolong kita bila kita memerlukan.

Well bumi itu bulat...'ko buat aku, sok ko kene balik'. Ko aniaya aku, ko sakitkan aku, ko kutok aku, ko sumpah aku...smpi mati aku takkan maafkan kau...dan demi Allah kau takkan bahagia...

Agak beremosi nmpaknya...=))...well tension jugak jdi org kene niaya ni..letih bersabar...aih...

Saturday, May 15, 2010

4

MAFAST 2010..












Mafast? Ape tu? Aku pn tk sure mafast to stands for what...tp cm sblum bdak2 ni klua crik keje..mkn mlm la...dinner...lepas ni sume bertebaran...dah tk jmpe lg.Tak kisah la yg pnting tiqa joe tk blik swk...ade je kt kl ni...huhu...

It was organized on 14 may 2010 at Equatorial Bangi...(fillet sweet sour die sedap gile...huhu) by 3rd year FST's studens.Well they were asked to do so...haha!! Tengs adik2 semue..akak bg B+ la.Bole improve lgi tu.Retro casual was a chosen theme..so kachaque n vogue la everyone..=)).The best thing is..most of the chix put on kilos..bulat2 masing..haha!!

Credit to Faz Insan sanggup tggu dlm kete (aircon on la..hehe) selame 15 minit.Tggu aku siap..haha!! Nak gerak 7 30 katenye...7 30 wa bru msuk uma blik trening der..huhu..dengan kelam kabut nye...(sesungguhnya aku benci saat itu).

Lepas dinner..blik nilai g karok pulak.Kepada tukang payung..en zul, en firdaus, en hassan..teng so much.Siap blanje kami minum lgi..tk dpt nyanyi atas pentas..bilek pn jdik la...hee..=)

Here I posted some shots..just to again...blog updating...still have nothing absurd's stuff to be shared with..

Tuesday, May 11, 2010

3

Im 23 now...hihi

Alhamdulillah..15 April lepas..genap 23 thun.Menjadi lebih matang dlm menjalani kehidupan adalah misi utama..haha!! Sbb mak suruh...=)).Hurm...lme dah tk blogging.Anyway..bz..besides..motherboard buat hal..duit lagey..aih..=(.Sape2 yg bole repair motherboard den neh dgn charge 50 rggt..roger2 r...hee..=).No absurd things to be shared with for the time being..so just for the sake of updating...I put latest shots...23 years old look....thehehehehe...