Sunday, November 7, 2010

1

Love is a Venom

Lonely lover,
Staring far out the window,
Unstoppable,
Sketchin her world,
Drawing her faith,
How her life could be,

Sun shines,
Burns itself merely to trigger her smile,
Wind blows,
Only to lighten her heart,
Sparrows’ chirp lively,
Kindly pampering her mind,
But there' nothing could be,
Can cure that chapped little heart.

Thinking of you,
Mad of you,
Where were you,
Owh! Love is venom,
Deeply stung her heart,
Ruin her sadness,
Shadows her emptiness,
Rinse her loneliness,
You are more than a goddess

Only when he's gone,
Rather painful than viper's touch
There's no day or night
When there's no you and I...

Only when we are far apart FAMA...=)

Sunday, October 10, 2010

1

Q & A..Credit to Wana

COntoh:
Soalan:Apakah ciri lelaki idaman
Jawapan:Mula tertarik kpd species rendang yg comel serta bersifat jantan secara total.

Ini soalan dari blog Ida


Ada Rahsia kecantikan tak?


Msti la ade..klu tk wana tk declare aku hot chick...thehehehe...
Bedak sejuk & jus tomato.


Bagi Anda siapa paling hensem dalam kumpulan Suju?

Suju? Sujud aku taw la...


Siapa BFF anda?

Don Bard, Mdam Eila...jap BFF tu pe weh wana?

Siapa idola anda?

Kety perry...osem body figure....aih...


Moto Hidup Anda?

Motosikal

Sunday, July 18, 2010

2

Die Another Day

The Bloody Pipit





The undertaker



Baiyyyaaaaaaa!! Mungkin itu yg dilaungkan sekumpulan pipit yg tak merelakan pemergian saudara mereka gara-gara masuk ke bilik aku secara haram.Ni dah 2nd time burung terkorban sbb terbang masuk bilik aku...Ye la...kipas pusing speed turbo..dah ko langgar spe suruh..kn dah arwah...spe sangke...selang 10 saat berada dlm bilik aku...Ilahi dtg mnjemput..huhu..

Rse bersalah btul aku...tp nk wat cmne...suke sgt pipits ni dtg menjengah...seb bek pipit..ko bayang klu gagak msuk? huhu...

Versi kematian kali ni agak sadis...aku nmpak darah klua ikut kepale die...wuwuwuwuwu..jauh di sudut hati aku.....ak pon nangis tgk burung tu...sian sgt2 kt die...sorry pipit baby i didnt mean to hurt yu...dah la...brg yg sudah jgn dikenang..kelak merana memakan diri...

P/s:Bek mkn Snickers ni smpi abis..lgi bgus..

Tuesday, July 6, 2010

0

Girl's Day Out



Kalau la LCD nokia 6220 tk buat onar..msti mcm2 shoot dah ni.Neway..tengs tiqa for the precious capture..

Sekian lme tk klua berjln2..akhirnya manager guardian bermurah hati bg cuti satu hari.12 jam bekubang dlm mines gumbira sgt2 rsenya.A-Team at 2..bes jgak la..followed by karoke session at 5 and back to cinema for Knight and Day.Welcome to nilai at 11pm..puas hati sgt lah..

Bila akan terjadi lgi saat2 bahagia begini...blum mampu diramal lgi kerana dunia semakin sibuk dan meruncingkan.Besides, misi 'mencari' akan di tangguh lgi untk kesekian kali..=)

P/S:Kebahagiaan Dalam Perpisahan bes la lagu tu...wat alarm tone ok gak ni..

Saturday, June 19, 2010

0

Precious Momentos..=))







0

"Staff Gua***an ni stupid la...tk reti speaking"

Diana(Iban) : KO taw na (aina)..die ckp kitorang mcm tu...kurang ajar kan?Depan2 kaunter ni die perli aku.


Mata ku mengekor memandang tepat ke wajah 2 heko gadis yg sedang berjln tegak sambil dada didabik ke hadapan menuju ke bahagian hair treatment.Seekor melayu blonde cheluph (MC)dan seekor lagi dayang senandung versi overweight(machaa lor...).Anyway, kebetulan aku tgh cashier mase tu..its time...=))

Aina :(Bermonolog).Jap g mangkuk2 ni compom nk bayar syampoo2 die tu.OK lah..

Iban :Na, jap g die bayar ko tgk care die.Ko ajar die sket taw.Ko cashier, aku tolong packing barang die eh.

Aina :Ok. ok..

Selang 10 min...die dtg queue nk bayar...hehehehe...

Machaa : Can I pay use credit card?

Aina :(Monolog)Credit card la sgt..debit card je pon.Bole plak ko kipas2 card tu depan aku.Cam hagham.Lengan da la same besar ngn peha aku. "Sure miss, no problem".

Lalu, aku pon masukkan la kad die kt credit card transac. machine tu.Suddenly "CARD DECLINE"

Aina : Miss, can u pay by cash? Ur card is declined.

Machaa :How come? (Die buat muke mntak seliper...)

Aina :OK..i try once again ya..

Iban :(Berbisik)Na tk yah na.Ko ckp je card die tk bole pkai.

Aina : OK2.

Anyway card die bole je pkai lepas tu..hehe..Memandangkan mangkuk2 itu membuat onar di tempat ini dgn tidak menjaga budi bahasa maka lesson must be given...=)).

Aina :Sori miss..problematic card.I think the problem is ur chip.

Machaa :How come? I just use the ATM.

Aina :Mampus r ko...(Volume:Slow)

Machaa :Ok I pay by cash.

Die pon bg not merah 3 kepeng. Well total brg die RM28.60.

Aina :Ur balance miss..RM1.40.Sorry for the coins bulk.Thank you, come again.

Blah la mrk dgn wajah yg ketat dgn syiling 10 sen n 20 sen dlm genggaman..


P/S:Blum dpt chance tgk spain main...=((.

Tuesday, June 1, 2010

0

1/6/2010

Selamat hari lahir kpd mrk2 yg lahir pada 1 jun sehingga 30 jun 2010..huhu
Dah mkn mee goreng ni..ngntuk plak...cm bese la..ni msti letak ganja neh..aih..
Anyway game hari ni USIM lwn UMK...sori u UMK...25-14..

Sbelum begerak ke venue...spt biasa..cmera di tgn jgn disia-siakan...hamek gamba..
Esok ade 2 game...pkul 9 pgi..lawan UMP and 5 ptg lwn UTEM..
Kepada adik2 yg bakal top 7 esok all out lgi skali esok...hajat nk kumpul gol smpi 40sket lgi nk capai..
Let gather our strength !! Unite our spirit !! Dan bertukar...thehehehehe...sengal2..




Saturday, May 29, 2010

0

Ngaruk blako...

Ahhhhhhhhh...dok dopan tv dgn laptop atas ribo (panas bedengung laptop ni).Lomak poho lobur dah neh.Den tongah tgk cito JGN PANDANG BELAKANG.Sorang2...togak2 bulu tongkuk...mato dok usha keliling kot cik pon men cak2 kek tingkap...huhuhu...mak...=(.

Hurm tk kisah la..asal cik pon tk ajak sparing sudey..Now stil lgi 'game mood'.Berkampung di UM da msuk hari ke3..tp skrang aku kt uma..sbb game ke 4 hari isnin lwn dgn UTEM.

Lately aku sedikit out dated la.Byk bnde tk taw ni..huhu...Kalau la kene pnggil interview ni siang2 white flag.Tap yg aku taw..shahir AF8 da jadi juara.Yo la kan..tokak function cam piston keto..tok monang mmg tok potut la.Yg pasti result UPSR smpi la SPM die..bulat samo ngn den...thehehehe.Tp den tk jadi penyanyi..compom mok rembat ngn penyapu...den nk jdi food technologist...thehehehehe...

Aaaaa!! Idea dtg...

Jika aku diberikan 1,000 000 untuk dihabiskan dlm mse 24 jam....ape yg akan aku buat?(mudah mudahan memberi inspirasi kpd org kaya baru.Kot la tibe2 gomen nk amek tanah dopan umah nk wat highway...dpt pampasan..dpt bkan takat seribu dua..beribu2!!)

1) Melangsaikan 'loan-loan' Don Bard & Madam Eila serta anak-anak.

2) Beli double-storey cash kt Sri Hartamas...tk pon TTDI..hehehehe..

3) Saving nk g umrah ngan haji.

4) Suzuki swift 1.6 siap cat 'spooky orange'..haha!!

5) Beli tanah.

6) Last but not least..SHOPPPPPPPINNNNNQQUUUEEEE di setiap level mid valley,klcc,pavillion...sampai muntah..=))

7) Derma la sket kt uma kebajikan...kasi berkat rete yg membuak2 tu...hee..

Walau hanya satu angan2..tp ia bukanlah mustahil......jika.....aku pasang sugar daddy yg ade jaguar 10 bijik....hahahahahahahahaha!!


p/s: Sejak kene sunburn yg melampau..brain melting menyebabkan byk fius yg terbakar tk dpt diselamatkan lgi.

Saturday, May 22, 2010

0

28 May 2010...

Bru abis game kt cyberjaya...
href="http://2.bp.blogspot.com/__VOv_UVY1Wg/S_iufcnywXI/AAAAAAAAAV4/E2mrpPSVHf8/s1600/22052010.jpg">

Aina: Smekom...

Prof Zaiton:Wsalam...la...dr mane ni? (muke ketat)

Aina: (mentang2 aku dah garing..rexona pn da bau ammonia..).Bru abis trening prof..dtg ni nk amek borang thesis.

Prof Zaiton:Owh..mntak kt en Azreen.

Aina:Prof..any new research?

Lalu dr zation tunjukkan keratan akhbar utusan pasal sweet potato product..Huhu..punye lme aku tk masuk lab MPG smpi dah release dah new product.Dulu still lgi under research..now dah jdi product dah.Lme aku tk borak dgn dr.Pe lgi..sila panggung la aku depan dr.Borak punye borak..cm bese la yg tk paham pon buat2 paham..haha!! dan mmg aku dah redi dgn solan2 dr yg secara lansung dr nk test level bengap ni..=)).Nasib agak menyebelahi aku..dr bkak topic ckp pasal antocyanin..haha!! Wah dah mcm dr aina borak dgn tyco die la der...ngeh3..=)).

Well..she's my favourite lecturer la.Dem genius with high level students tolerance..hak3!.

OKlah..latest update.Training is still in progress...

6.30 am: Adoiiiiii..adoiiii 100x!! Azabnye...ya Allah..Rse nk merangkak pegi blek ayor..solat Subuh duduk kot..huk3...ini sume gara-gara...

8.00 am:

Coach yati: Yang len mane ni?Sy pulak tggu awk...da pukul 8 ni.(yg pasti..aku da sampi dlu..hee..).

OK..warm up..kita nk lari ni.Air bawak x?

Bdak2:Bwk cikgu..(muke masing2 da cebik).

Berbekalkan 3L air setiap seorang joging lah kami sekitar campus.Berhenti di setiap check point yg telah coach tetapkan...menguji ketahanan angin dlm badan.Reading di ambil bg setiap checkpoint untk mengukur tahap kecergasan kami.

Yg pasti 2 acara yg mmg aku tk pernah cergas.Jln itik & pumping.Itik mau guling2 gelak tgk wa jln der...=(.
Yang pumping plak..bkan dugong syle tu..itu wa terror gak la.Ini pumping lelaki tu..within 30 seconds..wa lepas 10 je..dan setiap hari yg mendatang bacaan menurun secara berkala dek 'jamban' yg mmg tk bole nk mengempis lagi.Stil 41 inch.Bile lemak durjana ni nk terbakar..masih tggal tanda tanya...huhu..

Anyway...alhamdulillah..kami masih lgi mampu bertahan dgn finess 'gile' ni.

5.00pm: Time ni..mmg bes...playing time..hihi.Dan mse ni la proses memanggang kulit dan mulut coach buat 'fitness'.Huhu...

8.00pm:Trening mcm biasa...but slow mode la..smpi la 10.30...

12.00 am:Zzzzz.....

Begitulah jadual harian kami sehingga 26 may 2010.UM jdi medan pertempuran kami.This year...kami tk diletakkan dlm group.Dalam division kami..terdapat 11 universiti yg akan bertanding..and we gonna have 10 games.Maka berkampung lah kami di UM selame 10 hari..(mintak2 kolej kediaman 12 jdi tempat parking...JUS HONEY DEW 1.50..mnum smpi kembung).

First game 28 may 2010..pkul 12 tgh hari lawan UDM...diikuti pkul 3 ptg USM..di komplex renang UM..

UDM: Last year kalah dgn kami beza 1 goal..haha!!
USM: Blum pernah main lgi dgn team ni..w just cant wait to beat this team.

To USIM'S league..I promise I will never let you down.Kalau dlu no 4..thun ni...insyaallah top 3.Demi kerana aku di tahun akhir juga kerana lecturer yg bes2..dan kerana dpt byk equipment free (walaupon elaun 150 je).We gonna make it....We will!!!!

Tuesday, May 18, 2010

0

18052010

Topic seterusnya..'Rainy words'.Ahh...sejuk2 ni mnum hot cappucino..heaven2.Okla..rainy words kalau ditranslate cakap lebat. Mmg aku nk explain pasal bende ni la. Cakap lebat ni ade beberape basic cabang.

1)Point finger
Ok...suke menyalahkan org lain.Setiap kesalahan yg seseorang itu lakukan diiringi explaination 100 patah perkataan untk menyatakn bahawa 'aku tk buat'.Org jenis ini seharusnya kita sound terus seperti 'ko ingt ko bagus la'...atau 'sedap tekak ko ckp org'. Atau untk lebih berhemah 'Jgn ckp org..baik kita muhabasah diri kite dlm blek ayor...huhu'.

2)Ckp tk seruba bikin
Ni lagi satu...ckp berdegah2..nasihat bukan main...badget ko bagus..alih2 ko pon sme...ni sme la dgn yg atas.Cari kesalahan org pastu sound.Pastu ko pon buat gak...tk ke shilakes.....

Contoh paling basic.Khusus untk gadis2 yg kononnya 'baik'.

A:Weh asal ko pakai baju lengan pendek ni? Mane arm socks ko?

B:Basuh la...lagipon panas.

A:Ko ni..akhirat esok lagi panas..lgpon ko kan budak usim..tutup la skit.

B:(dalam hati) Ckp byk lak mangkuk ni.KO stokin tk pakai tayang bulu kaki ade hati nk ckp aku.

Kesimpulan:Jgn tegur org tk menutup aurat kalau korang trang terangan juga membuka aurat.Dun show off ur kebodohan...malu lah..

Elakkan dr menegur kesalahan org jika merasakan diri kita pon 'same naik'atau kita berpotensi untk turut terjebak dlm melakukan perbuatan tk baik itu.Lebih baik diam ingtkan diri sendiri drpd diri kita mnjadi bahan kutukan di belakang sekaligus org akan hilang rse hormat pd kita.


3)Mengutok di depan ngumpat di belakang
Ni pon kire ckp lebat gak ni...keje tkde lain ngumpat ngutok.Org lebih sket kutok..org kurang lgi dibahan nya.Makhluk jenis ni bgus doa biar sumbing mulut dia pastu ckp jdi sengau.Hati sakit je tgk org. Ni kire psycho gak ni.Aku ade kwn jenis ni.Dah la gemuk...katek..buruk..hodoh..boroi...kampong..kolot..mulut cm cib**.Bila nk sedar...aku pn tk taw la.Tapi kan biasa aku tgk keliling kan..manusia jenis ni...nk taw nasib die bile die dah berkeluarga.Ahhh...I just cant wait what happen to this asshole's future...=))

4)Tin kosong
Ckp je lebih...habuk tarak.Aih...ni pn set2 tk bole pakai la.Ckp bukan main...alih2 die cong ko.Contoh simple, player la..playboy n playgirl. Kalau playboy lgi bes...ckp berbunga2...bg ko terangkat abis..las2 die dump ko.Dah dpt ayam baru..gerak la.1001 reasons and mimics just to kick u away.Proses itu merupakan satu kitaran yang berterusan...dan sememangnya akan berakhir dgn satu 'kebahagiaan'..

10.23 pm..time to sleep..'cant' wait for the next trenin session...

Monday, May 17, 2010

5

18052010..

Bru abis fitness pagi ni..haket2 badan ni...aih.Since tk de bnde nk buat...so nk nulih sket la...tibe dpt idea plak.Topik pd hari ni ya...Melayu & Kaudu.

Ckp pasal kaudu ni..slalu kite kaitkan dgn hati.Melayu ni..sejak dr zaman Kesultanan Melayu Melaka lgi..sifat dengki busuk hati mmg mnjadi rutin harian..huhu...kalau tk Melaka dgn N9 mesti dah ade sultan.Mmg bende ni genetic la.Buktinya, menurut prof jalil kadir (die ajar den cell bio ngn microb..huhu..dpt B+..hee) sedangkan sifat takutkan kebuluran juga terdpat gen yg mngekodkannya dlm DNA kita, apatah lagi sifat dengki dan busuk hati..btul? Genetik ini dibawa turun menurun dan bergantung kpd setiap individu untk mengawal ekspresi gene ini.

Nak tau sama ada org tu sakit hati, dengki dgn kita, terdpt simptom2 yg mudah dikenal pasti.

1) Asal ko ade bnde lebih kt tgn, member akan ckp 'aku pon ade' (dgn nada sinis ..tone nak tinggi...)

2) Asal ko share satu bnde yg seronok dgn member ko...die akan kutok ko balik....caranya? korang ade common sense kan...bole detect...

3) Org yg dengki biasanya akan berterusan sakit hati dgn ko.Lagi2 bile die duduk serumah atau berdekatan dgn ko.Contoh, berckp bila perlu, respon jika mahu, kutok segala perilaku, moody selalu.
Org mcm ni, apa yg sewajarnya kite lakukan?
Direct ke talian pakar psikitari (eh btul ke eja? =)) atau hantar ke pulau jerjak join kusta league atau berterusan bersabar dan jgn maafkan dia.Sok kt mahsyar bia die sujud kt ko...haha!!

4) Org dengki akan sentiasa carik pasal dgn ko.Jenis ni blum lgi la dok dkat dgn aku.Mngkin tuhan aturkan untuk tidak berdekatan dgn aku....mngkin tidak..oh tidak....

5) Org dengki tk bole tgk ko lebih dr die.Dlm die pasrah, die juga akan menunjukkan perilaku yg bole menaikkan temperature ko spt yg dinyatakan di atas.

Ape la pekdah sakit hati dgn kelebihan org. Mmg kadang2 payah nk bersyukur dgn apa yg kita ada.Jadi berusahalah untk kepuasan diri sendiri.Mmmg manusia tk dpt nk elak drpd rasa cemburu dan dengki.Simpan sajalah dlm hati.Bnda ni kene practis.Jgn dilayan perasaan dengki tu.Kelak mempengaruhi tindakan kita.Kadang2 org yg kita dengkikan itulah yg akan bersusah payah tolong kita bila kita memerlukan.

Well bumi itu bulat...'ko buat aku, sok ko kene balik'. Ko aniaya aku, ko sakitkan aku, ko kutok aku, ko sumpah aku...smpi mati aku takkan maafkan kau...dan demi Allah kau takkan bahagia...

Agak beremosi nmpaknya...=))...well tension jugak jdi org kene niaya ni..letih bersabar...aih...

Saturday, May 15, 2010

4

MAFAST 2010..












Mafast? Ape tu? Aku pn tk sure mafast to stands for what...tp cm sblum bdak2 ni klua crik keje..mkn mlm la...dinner...lepas ni sume bertebaran...dah tk jmpe lg.Tak kisah la yg pnting tiqa joe tk blik swk...ade je kt kl ni...huhu...

It was organized on 14 may 2010 at Equatorial Bangi...(fillet sweet sour die sedap gile...huhu) by 3rd year FST's studens.Well they were asked to do so...haha!! Tengs adik2 semue..akak bg B+ la.Bole improve lgi tu.Retro casual was a chosen theme..so kachaque n vogue la everyone..=)).The best thing is..most of the chix put on kilos..bulat2 masing..haha!!

Credit to Faz Insan sanggup tggu dlm kete (aircon on la..hehe) selame 15 minit.Tggu aku siap..haha!! Nak gerak 7 30 katenye...7 30 wa bru msuk uma blik trening der..huhu..dengan kelam kabut nye...(sesungguhnya aku benci saat itu).

Lepas dinner..blik nilai g karok pulak.Kepada tukang payung..en zul, en firdaus, en hassan..teng so much.Siap blanje kami minum lgi..tk dpt nyanyi atas pentas..bilek pn jdik la...hee..=)

Here I posted some shots..just to again...blog updating...still have nothing absurd's stuff to be shared with..

Tuesday, May 11, 2010

3

Im 23 now...hihi

Alhamdulillah..15 April lepas..genap 23 thun.Menjadi lebih matang dlm menjalani kehidupan adalah misi utama..haha!! Sbb mak suruh...=)).Hurm...lme dah tk blogging.Anyway..bz..besides..motherboard buat hal..duit lagey..aih..=(.Sape2 yg bole repair motherboard den neh dgn charge 50 rggt..roger2 r...hee..=).No absurd things to be shared with for the time being..so just for the sake of updating...I put latest shots...23 years old look....thehehehehe...







Thursday, April 8, 2010

3

Bila Izrael dtg memanggil....

Puas dah aku tutup langsir tingkap ni. Tp kau degil..nk jugak masuk.Tgk? Ape dah jadi...kesian kau...

Cerita bermula selepas aku klua dr blek air.Bile aku msuk je blek..si pipit ni bru je masuk ikut tingkap.Kipas blek ni plak speed turbo 1.8.Lpas die tawaf bilik ni..mgkin nk klua balik.. trus terlanggar blade kipas.Lantas tercampak ke dinding lalu terhempas ke lantai...huhu..Tesentap kjap la aku tgk.Nk CPR..mne muat..paruh die kecik..Aku belek2 badan die..tkde plak luke.Kecederaan dalaman la aku rse.Mungkin pendarahan dlm otak. Nak buat autopsi tk reti...tikus reti la sket2..huhu...

Kesian die...tp korang jgn blame aku..byk kali dah pipit sesat masuk blek ni.Aku tk taw la pe ade dlm blek ni...aih.Wahai liga pipit sekalian..aku mintak maaf...kalau lah aku mampu halau die kluar dlu..mungkin tk jadi mcm ni...

=((



Demi menghormati arwah..


Damailah kau bersemadi di sana...
2

Jimat duit aku...




Aha!!! Buat kamu..trima kasih atas pemberian ini..hehe..Set perawatan kulit diterbangkan khas dr negara matahari terbit.Berasakan kulit telur dan bhn2 organic lain..nak cube ? Log on to this website...

Aku cadangkan korang try eye cream die..rice based...=)

http://vo.magicboobeauty.com/cgi-bin/vo/SID278007036vhwbkhqlcx222.detail.cat.vo?pro_id=150&cat_id=0,3,5¶m=1259024880

Tuesday, April 6, 2010

4

Tips Menjaga Rambut Untk Yg Bertudung...

Hi..slalu post pasal tips berat badan je kan? So dis time..am gonna share with all hair-covered chix , how to preserve your hair from..bau busuk?? hujung rmbut rosak?? ketombe?? (dendraf la...), need a volume? fluffy?? Too much too list lor..

Anyway, tips ini aku khususkan untk mereka yg berambut panjang.Kebaikan bertudung ni tidak dpt disangkal lagi. Korang tk payah kluar blanje byk sgt. Contoh paling simple la kan.. kalau kepale korang ade kutu..well nobody knows.Nk simpan kutu tu..tkde spe tau.Dah save badget 15 rggt nk beli syampoo kutu. Kalau korang free hair? Tk ke jdi bahan kutukan masyarakat sekeliling. Selain itu, tidak terdedah kpd sinaran UV dr matahari yg boleh mematikan sel-sel rambut. Dah la..leceh la nk list down..

1) Jgn sesekali memakai serkup kepala bila rambut basah.
Kesannya rambut akan berbau dan berbuah.Jadi bile dah syampoo tu..bukak kipas speed 5...ramas2 rmbut tu...bg kene angin.Elakkan gune hair dryer ok?.

2) Kalau bukak tudung..lepaskn rambut dr ikatan die. Bg kene angin.
Dlm 30 minit pon ok.Bg rambut bernafas.

3) Jgn dye rmbut.
Dont ruin ur hair and dun poison ur blood..

4) Ade duit? Hair treatmen.
Ade rezki lebe sket..buatlah hair treatment..dlm 100 lebe la.

5) Trim rambut sebulan skali untk buang rmbut bercabang

6) Syampoo 3 hari sekali.
Caranya: Sapu olive oil or baby oil pd rambut. Syampoo. BUngkus dgn shower cap. Basuhla baju ke..basuh bilek air ke dlm 15 minit. Bilas rambut. Pkai conditioner. Bungkus balik rmbut. Biar dlm 15 minit. Bilas. Rambut akan kekal moist selame 2 hari.Rambut takkan kembang semangkuk la kalau kering.

7) Ade duit lebe sket? Pkai leave-on hair mask, serum, hair vitamin.
Rambut lembap2 tu..tenyeh la bnde2 tu..

8) Basuh rambut hari2. Basuh ye..bkan syampoo.
Gosok bahagian kulit kepale tu lme2 sket. Bg buang minyak berlebihan yg menyebabkan kepale gatal yg akhirnya berkerak jadi kelimumur.Besides, rambut takkan berbau.

9) Jgn keringkan rambut pakai towel.Nanti rambut 'crack'

10)Rajin rajinlah tukar sarung bantal untuk maintain level wangi rambut..huhu...

11)Better to use hair brush instead of hair comb

12)Jgn suke sgt sikat rambut. Geseran bole merosakkan rambut.

13)Jgn la rajin sgt iron rambut.

14)Rebonding?
Jgn la membazir.Bila rambut asyik kene pintal masuk dlm anak tudung..lame2 tk lurus dah.Tap nk cube bazir duit..ape salah nye...hik3!!

15)Sesekali pakai la minyak kelape kt rambut. Bau mmg tk bes la.Tap rambut cantik cam zeta-jones...=))

Sayangilah rambut anda.Dah abis....hee...=))

Sunday, April 4, 2010

4

thehehehehehehehe..

11:15:15: nurul aina binti badarul hisham


11:15:30


11:15:45


mane dtg lak ni...aih..diana anak jalin (iban)


Pesanan ku buat kalian : If u dun even remember his/her DOB or the simplest thing as his/her daddy's name..dun just simply confessed 'I know you inside out' or 'I know you well'....so dem klaka dan malu lah..tidak kah juga seperti mahu mengipas?...aih...too bed..kroh kroh...zzz....

Friday, April 2, 2010

6

10.53

Selepas 2 jam gambar ini diambil, masuk lah aku ke dlm longkang sialan itu...


Dikata persis scha al yahyeah...haha!! Spe kate aku perasan...die lah yg jeles.Hurm...tgh study ni..senin ade test kimia....go scorer go go go!! hee..scorer ye..emmm...hehehe..

Sunday, March 28, 2010

6

Saya mintak hampun ya Allah...

Di bahagian itu


Di bahagian ini


Di bahagian sana




Sengal2 bisa2 denyut2 kaki ni.Gambar di atas memaparkan kesan buruk semayang subuh pkol 8.Cmne la ko bole masuk longkang ni aina..adoiiii! Memamg memalukan.Tapi bile dah jatuh malu belakang kira.Janji sakit ni dulukan.

Cerita bermula semasa aku jadi referee untk game bola jaring.Bola jaring ke? Macam circus kot. Bdak2 ni main cam rimau...Kasut aku pakai tu licin. Ye la bkan kasut aku kot..kasut mmber aku.

Knape ko tk pakai kasut ko sendiri aina? Sbb kasut aku dah rabak sgt2 dah...tapak pon dah tercabut.Takkan ref pakai kasut barai..malu la wei..Emm..tgh dok elok jalan2atas simen tepi longkang tu tah cmne...aku tergelincir..trmasuk la dlm longkang tidak berair itu.Nasib baik tkde air..tidak..mmg kuak lentang.Dah la dalam ko tu longkang..aih..aina aina.Game terhenti seketika...haha!! Ref masuk longkang. Takde lgi la dlm sejarah game dihentikan seketika kerana ref masuk longkang.Pikir balik cm klaka je..huhu..

Anyway'Aku berdoa sape2 gelakkan aku secara sengaja dan berlebih lebihan mase aku masuk longkang tu,ko pulak masuk longkang. Tapi berlaku dlm tahun ni la.Jika tidak longkang yang sama...parit depan mapley pon jadi lah'..amiin..huhuhu..

p/S: Dugaan diberi padaku sgt truk skali kerana pertandingan diadakan di kawasan asrama lelaki..sekian...

Friday, March 26, 2010

5

Eventually, I am mentally centered..

'Kak trening mlm ni batal'..sengih ye aina ye..Tkut nye la nak ngadap coach yati.Mane tak nye rabu monteng.Sekali mate biru die jegil..terbwk2 sampi tido la nak kate respect nye den kat die. Alih2 hujan benti pulak...arggghh!! 'Otherside' by RHCP (tepon bunyik lah..).'Kak ko jgn tak turun' kate captain kepada GS yang give up..huhu..

Dengan berat hati..aku pon bwk la bola, air ngan pink nike ke court. Lepas warm up, dtg lah coach dgn co pilot nye...huhu.Die bwk KFC!!! Hilang give up..terbayang2 siku ngn lutut ayam..Haha!! Dah la tk mkn dr tgh hari..serang!!!!!

Trening tadi..coach nk polish attackers.Try to fit GA n GS..chemistry searching katenye.Finally dual bonds are created.Akhirnya Fida sesuai jadi my partner. Mmg ade chemistry..nmpak nya coach pn tk byk ckp..lupe kot aku tk dtg rabu hari tu...huhu..

This entry maybe ade kamu2 tak paham.Tap if my team read this entry..only God knows how sincere I am to give a superb victory to all of you. Dun allow me to feel this stupid give up feeling again..please dun....

Thursday, March 25, 2010

4

Perempuan kan....

Di sini saya menyenaraikan 'tindakan2 yg dilakukan oleh XX untuk mendapatkan kepuasan to the top untuk dirinya' apabila dia menunjukkan tentangan or omputih sebut 'rebel' terhadap XY....


Roti kek ni sedap la..murah je..3.90...beli kt kings ade..kt giant pon jual gak..

1) Menambah lubang tindik telinga
Den tindik telinga umur 5 tahun. Itu pn den ingat lagi..dari kedai tindik sampi rumah..menangis2 sakitnye pasal. Ade satu kwn den, asal bf die buat hal. Tindik satu lubang. Buat lagi..tindik lagi. Bf die tk suke die tindik telinga...mara btul die.Tap untk menunjukkan tentangan..die pon tindik la...skrang telinga kiri& kanan= 7lubang.Cube bf die wat hal lagi 30x? Mane lgi nk tindik?

2) Potong rambut
Bak kate org rambut mahkota wanita.Tap kalau da celup ngn kaler coklat, perang, kelabu..tu mahkota Persian cat. Satu lagi kwn aku...rambut die panjang sampai pinggang..hitam berkilat dgn rebonding nye.. cantik je. Laki die ade scandal dgn gadis lain. Kantoi...

Sejak hari itu, die potong rambut die sampai pendek..Celup color golden brown..g keje make up mmg superb..so dem cute.Lepas bape bulan member kene tumbuk ngn laki die sebab ade scandal dgn budak jual jagung kt daily fresh booth..huhu..

3) Make up
Lebih kurang sperti crite die atas.Make up tebal bak tumit wedges..tap lawa.Sebab die dah mmg lawa.However, like I said..rebel ok..rebel..Make up ni bukan je nampak lawa je...tp teknik make up kan byk.Siyes..mmg cam porn star..sexy gile bibir ngan mate die...huhu...

4) Hair covered to body uncoveredYang pesen ni common la kan.Dlu couple tutup semua.Elok, sopan, budi bahasa, ayu, cantik comel polite kind generous..uih yg +ve saje lah.Bile clash?!..ayu stil ayu..cantik,comel tapi budi tah mane..bahase tah hape2.Ish2..bahaye...to XX readers..marilah kita dun be so idiot...huhu..

5) Fat to thin
Hahaha!! This is so fuc*** interesting. Memang bes yang ini. Sgt byk faedahnya. Normal blood glucose, metabolic rate at optimum level, low risk of having angina, superb BMI, gorgeous look in any outfits, tall chick gonna be part of catwalkers league. KAn? Byk tu faedahnya. Berat takde agak agak nk turun.Tak main la 3kg, 5kg..sekali trun tu dia 10 kg, 15 kg.

Yela..clash mmg confirm hilang selera mkn.Busuk2 sebulan. Makan hati je keje...nasik tk nk usik. Bile die perasan badan dah susut..people around may notice. 'Eh Temah..kurus nye badan ko.. mkn ape ni?' Time tu mule la perasan. Lost fat la katekan... Jadi kalau yang berfikiran positif die akan truskan usaha kuruskan badan. Tap kalau yang rase 'Alamak lemak aku hilang!!! Tidak!!' Sila lah mkn byk2 lagi..bia jadi manjamelara...=))

6) Further study
Nothing much impressive thing to state la..coz if got phd..nobody wants to get close la.So ckup lah sampai master je k...pastu dah...nanti dapt bf baru..

7) From she to he
This is aint good.Tuhan jadikan kita perempuan..behave like one. Jgn kerana dia dah dump korang baek punye.. alih2 ko nak jdi cm spesies die pulak.Ape kate jadi bnde lain?

Macam mane pon nak jadi XY..fitrah ko tetap XX.Org boleh perasan dgn sekali imbas walaupon leper di bhg itu...huhu.Keras2 korang...kasar2 korang..atas katil lembik jgak..tak caye try..haha!! Jadi jgn lah biar hidup kita ni dilaknat Tuhan sepanjang hayat...nanti mati sia2...korang sure tk nak cm tu kan? Aih cm setazah la pulak...

8) From day walker to night prowlerBukan nak ckp apa...bergantung kepada individu itu sendiri. Ade org suke hari hujan dari panas.Mcm aku..mmg suke waktu mlm dari siang. Jadi bile nk tunjuk rebel. Die kluar la mlm...pkul 11 mule la rase nak nyetan...hantu da masuk badan. Biasanya lelaki mmg tk suke perempuan berembun mlm2..tk caye tanye mrk. Lagi pulak org tu die syg, Kan bahaye mlm2? bende buruk jadi takde sape tau.Tap aku bukan nak ckp ape lah..enjoy mlm mmg nikmat...Kepada sape2 yang tak pernah enjoy mlm2...silah la try...thehehehehehe..



Dgn adik2 la....huhu..


My physic's group



Uih panjang dah aina tulis..8 points da la eh..da malas la nk tulis lagi.Ade lagi..tp penat la..sila usha gmba kat atas..menghabiskan sisa2 waktu terakhir di lab fizik...babai lab fizik..aku tk jejak lagi dah..alhamdulillah..=))

Sunday, March 21, 2010

2

Jam 10.00 pagi...fuse menyala dah...

4 15 deliver Zalilah...
Bayi perempuan comel jgn ckp..
Berkata dia syukur ya Allah..
Azan dialun erat Bad mendakap...

Pejam celik pejam lagi sekali...
Ahhh.. sudah 22 tahun rupanya aku di bumi..
Berjalan berlari ke sana ke mari...
Mencari penghujung hidup indah untuk dinikmati...

Kadang tersungkur di perjalanan..
Mencari bahu untuk persinggahan..
Time ni lah nak nangis nak sedu sedan..
Fitrah aku seorang perempuan..

Dok pikir punye pikir...
Memang payah jadi perempuan..
Dunia akhir zaman penuh cabaran..
Memang btul sgt tak aku nafikan...
Truskan membaca wahai kalian..

Percambahan aktif wahai si Hawa..
Baik yg halal mahupun yg haram..
Gembira Si Adam hati berbunga..
Di sana sini Hawa melaram..

Persaingan katanya to beat the rest...
Sape yang stand out qualified to be chased...
Rebonding, brunette, blondie, so dem sexy!!
But so pity ur breast so small baby...
Badan kering kurus melidi...
Nasi lauk dibantai tk usik lagi..

Bullimic anaeroxic diperkenal si gadis...
Penangan Kate Moss serata benua..
Nak kurus katenye ish sungguh sadis..
Badan flat hati terseksa..

Jap eh nak makan....lapo.Makanlah ais krim vanilla dgn cip coklat disalut pada biskut merrie...waaahhhh!!(guling2)

Sibuk si ibu menten bergetah..
Bergolok bergadai beribu ribu..
Gara-gara nak tambat si ayah..
Tkot die pasang lagi satu..

Kasihan sang buaya sering dipersalahkan..
Asal XY kau jadi sebutan..
Di mana similarities di mana persamaan..
Sekor merangkak sorang berjalan..

Perempuan perempuan oh perempuan..
Ada yang ori ada tiruan..
Pelbagai ragam variasi warna...
Wahai sang adam buka lah mata...

Selami lah dia sedalam dalamnya...
Tafsir fahamilah isi hatinya..
Pengorbanan diberi balasan tk dipinta..
Menghargai jgn dibalas tuba..
Sayangilah dia cintai lah dia..
1st class 'servis' compom punye la...hahahahaha!!

Dah2 nak mandi...nk g library ni..Babai...zzzzzz...kroh kroh...
4

Sgt terserlah kecetekan pemikiranmu wahai si tua....

Sunday 21 of march 2010...kehidupan brjln spt biase...subuh kol 8...aih..Tido blik.. mndi basuh baju...work out sket...mkn...

Aina!! pesal msuk lmbat? tu dia miss fida 'the brunette wannabe' supervisor tempik dah.Disuruh clock in 2 15.Guardian bapak sndre katekan 3.30 weh...3 30...

Fida: Na ko msuk cashier...bella pagi...nk blik da tu..

Aina : Ok..ak tggu kt dlm amek float eh..

Sedang sibuk cashiering...dtg satu 'madam cina tua tk sedar diri' (MCTTSD). Die beli Imideen rege 329. Nak pakai credit card. Dah machine plak problem...Lalu aina berkata..

Aina: Sori madam..bole pay pkai cash tk? Both counter got error with credit card machine.Ade problem la.

MCTTSD :Saya tkda cash la.

Aina: Now machine problem.Kalau you nak you kena pkai cash jugak.

MCTTSD:Ini kad ah..sy pkai dapat rebate.Sy mau pakai credit card jugak.

Aina: (Bengap tak kurang si tue ni). So how? You tk nk baya pkai cash..u nk pakai card jugak. Got problem.

MCTTSD: How?

Aina: (Wah..sudah nyirap nmpaknye.Kalau mkn penumbuk ni...mmg kemek nyonya ni). Kak Yan!!!

kak Yan pon dtg...

Aina: Kak die nie nk beli brg...tp kan mesin rosak. Die tk nk baya cash. Nk pakai credit card jgak nk dpt rebate.

Kak Yan: Madam..tk bole la. Mesin rosak.

Wah...si tue mula menarik muke....

MCTTSD: Takpa lah..sy beli brg dkt giant dlu..Nanti sy mari..

Aina: Adoii..die nk marii lgi kak yan...huhu..

Lepas 30 mint..

MCTTSD: Itu brg ada lgi?

Aina: Ada..tp mesin tk bole lgi...

MCTTSD: Sy mau bayar pkai credit card.Sy mau dpt itu rebate kalau pakai kad.

Aina: Madam..now the machine is not function. Got problem with line.If u still want this imideen..u hve to pay buy cash. There's no other way to use your card.So..wanna pay by cash or not?

MCTTSD:Sy tkda cash la..

Aina:(ya Allah..kenapa lah bengap nak mampus makhluk mu yg sorang ni...astaghfirullah..)

MVTTSD: Oklah2 takpa2....sy tk jadi ambil...

Aku dah scan bru ko nk kate tkpe2.Tk pasal2 return aku 2x..sebab ko...aih...seb baik la den yang cashier...

Jam menunjukkan pkul 9 mlm.....maka dtglah si tua itu membeli imideen dgn mmbayar cash..sedangkan ketika itu mesin credit kad sudah bole dugunakan..sekian..

Friday, March 19, 2010

2

Update...


Di lab fizik








Uih folower da ade 13 la...byk lah..ida ade...tiqoh ade..jai ade...rajin korang usha blog org eh..tengs la folo..sok kawen ak bg kad.HUaaaarghhhhhh..!!! Hurmm...cm badax. Emm kol bpe da ni? (tgk jam)..hurm...12 43 am...pgi dah ni. Bru blik keje ni..bile la nak salin baju ni aina....emmphh! Usha sket gmba atas? Wah..amacam??...ok tk speck baru? 300..ok la kan...Kerana mata berabis beribu pn tk heran.Nk jdi johny depp kate nye..dah mcm2 komen kluar...speck besa dr muke la...mcm nerd la...mcm macek pn ade gak...uih?! Tk kisah la..jnji rse cute jadi la kan.

Hurm...da parking baik nye dok men fb...Chat ngn tah sape2 je add..ok gak mrk2 ni kan...sporting...juga bertatasusila. Ade nme die hadi la...shaza la...zakaria la...alice la...Hurm..klu la mak den reti bukak blog ni. Mak..akak mntak maaf..mse mak dtg ari tu akak tgh moody sgt2. Temperature takat didih kot..being rude...so dem bad.Nnnti nk blik KL akak beli mak brooch avon baru. Tggu next avon kempen eh mak.Poket boco sket skrang ni.

My mind starts to get freeze la...idea nk bloggeng tk klua ni..sok eh..zzzz..

Monday, March 1, 2010

3

The Guardian....

Cite the guardian ni..ak penah tgk dlu kt HBO.Korang leh la usha2 kot die men lgi kt tv kan.Tp dis time aku tk de la nk cite pasal the guardian HBO tu...ni cite pasal..'Aku seorang awek guardian'...haha!! Agak menarik title tu.Bdak2 giant kt sini dok panggil awek guardian.Tp exec aku dah 40 lebe...cmne ni?

2 bulan jadi part timer...seronok keje. Walau gaji tk besar mane..tp bak kate org tue..carik experience..meet people. Mcm2 perangai maknuse ni.Ade yg mntak dunhill 14 la..ade yg mntak ubat kematu la...adoii..mmg lawak2 customer2 nilai ni. Tp kalau niger kan..dorang mmg la suke..

Niger : Emm Miss...sorry..

Aina : Bermonolog di dalam hati.(Alamak!! besonye boobs die...membuak2. Jeles aku. Dah la bibir cm kamus dewan..pi juih plak kt aku...dgn lipstick pink pekat..kulit rentung berkilat..uih ngeri2..sekali debik ni..mmg padam 24 jam ni...huhu..)

Aina : Yes? Can i help you?

Niger : Do you have postino?

Aina :Owh..it is under pharmacist authorisation. Shes off duty.So we cannot sell it to you.

Niger :Owh tq...

Aina : Welcome...

Postino ni mmg hot stuff kt guardian ni.Ubat ni menghalang pompuan pregnant selepas intercourse dgn ejakulasi tanpa condom protection.Emm paham ke? Pompuan akan mkn sebelum projek..jdi XY tk payah pkai condom. Tk lekat la baby kt dlm tu...Korang jgn nk try2..mandul baru tau.Lain la...kalau nak merancang kan. Si niger2 ni beli ubat ni dah mcm die mkn M&M's. Gile ke....Ok2..time for work...

Tuesday, February 23, 2010

2

25 Februari 2010...

Kol 11 kang test..dr dok layan dawai beselirat..relax jap la..tulis blog..Uih lme sgt dah tk tulis pape ni. Ngantok ah...hurm..dr kol 3 30 stand...smpi skrang..da stat dizzy2 sket.

Homo sapien : Aina,pe cite skrang?

Aina : Aku...ok je..sihat. Now tgh extend mode. Bkan repeat paper ye...i repeat...am not a paper repeater...hihi.Since ade 2 subjek je sem ni. Aku keje part time kt guardian nilai. Sambil tu bisnes sket.Dah dkat 2 bulan keje. 28 feb ni msuk la gaji pertame hasil pencarian nafkah aku..tak sabo macek..

Homo sapien: Wah..sonok keje? KO keje pe je?

Aina: Ala..jdi macai je. Sonok keje..ye la..tk penah rse bekeje. Blaja tk sesudah..dpt keje sonok la.Tapi letih and life semakin bz. Dah sebulan lebe tk hang out..tk sedar pon.Tapi the best thing is..lost pounds...hehehehe..

Homo sapien : Suke la tu da makin kurus eh? hehe..len2 pe cite?

Aina : Cite pe? personal relation?ak tau..ko msti tnye pnye.Aku skrang public relation..personal relation mne de dah.Gile ah..lonely seyh...huhu..podih2.Tp nk wat cmne..bak kate org tue2..tkde jodoh..tp bak kate aku..g ****** ah.Serik weii dgn lelaki ni...serik2..tak heran la gegadis dan bebini byk gantung leher pasal love2 ni.

Homo sapiens : Sabo la aina..nme pon hidup. Tk kene duge..bkan kehidupan la nmenye...kire officially singled ah neh? hehe...

Aina : Ha ah la..single...npe? Ko nk test market ke? hoho!!

Homo sapien : KO ni cm taw2 je...hehe...

Aina : Ko gile ke? Ak bukan les la dol..

Mnde la ngarut..tido lu ah...jap g test fizik...zzzz...